Afb: header Button: English language Button: German language Button: terug naar de home pagina
Afb: header
Afb: Werken in de Kempen, opendag bij Willems machinebouw en Promatec
Werken in de Kempen, opendag bij Willems machinebouw en Promatec


Ook Willems machinebouw doet mee aan de Open Bedrijven Dag op zaterdag 12-01-2019! Onze mensen gaan graag met jou in gesprek over openstaande vacatures, stageopdrachten en de vorderingen van onze nieuwbouw op het KBP in Hapert. Namens het complete team van Willems, heten we iedereen van harte welkom. De koffie staat klaar!
Afb: LVD kantbank met Toolcell
Investering nieuwe Toolcell-kantbank van LVD!

Willems Machinebouw investeert nog dit jaar (2017) in een nieuwe ToolCell-kantbank. Deze machine is uitgerust met een volledig automatische gereedschap wisselaar. De Toolcell is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van kant-automatisering en LVD heeft een grote voorsprong op de concurrentie.

Met deze aankoop verdubbelen we onze kantcapaciteit en kunnen we efficiënter gaan werken zodat we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn! Daarnaast past deze innovatieve ontwikkeling zeer goed bij de groei en visie van ons bedrijf.

9 november 2017

Afb: De eerste Klimaatscan werd uitgereikt aan Marco van Geel
De eerste Klimaatscan uitgereikt aan
Marco van Geel


Gemeente Bladel, Ondernemersvereniging (OBGB) en Waterschap De Dommel zijn samen een project gestart om de klimaatbestendigheid van bedrijventerreinen te verbeteren. De eerste Klimaatscan werd uitgereikt aan Marco van Geel. Aanwezig (van links naar rechts); Peter Glas (Waterschap De Dommel), Marco van Geel, Ger Baken (voorzitter OBGB) en Peter Maas (burgemeester Bladel).

Afb: Bysprint Pro 4020
Investering nieuwe plaatlaser!

Op 21 Juli 2017 heeft Willems Machinbouw bij Bystronic de opdracht geplaatst voor de aankoop van een nieuwe CO2 laser type Bysprint Pro 4020 6Kw. Er is gekozen voor traditioneel CO2 omdat de huidige fiber lasers niet kunnen voldoen aan de snijkwaliteit bij dikkere materialen. De machine kan grootformaat snijden (4x2 meter) en met een vermogen van 6 Kilowatt is het mogelijk om Roestvaststaal tot 25mm dikte te verwerken.
ISO Certificering 2015
Met glans geslaagd voor ISO 9001 update 2015

Op Dinsdag 4 Juli 2017 heeft Willems Machinebouw de Audit voor de update naar ISO 9001:2015 met glans doorstaan. Quality Masters concludeert dat de toeleverancier van roestvaststalen producten en assemblage ruimschoots voldoet aan de norm. Willems Machinebouw verwacht met een gedegen kwaliteitsbeleid nog beter de klanttevredenheid te kunnen waarborgen.
Afb: Verhuizing, Willemsmachine bouw, Promatec en Pulsemaster
Uitbreiding assemblage activiteiten op Kempisch
Bedrijvenpark Hapert


Van Geel Holding koopt grond op het Kempisch Bedrijvenpark voor uitbreiding van Willems Machinebouw en de verplaatsing van Promatec en Pulsemaster.Vanwege de aanhoudende groei heeft Marco van Geel besloten grond te kopen op het KBP in Hapert en een deel van de bedrijfsactiviteiten daarnaartoe over te brengen. Het gaat om drie bedrijven. Willems Machinebouw blijft in Bladel gevestigd, maar breidt haar assemblageactiviteiten uit op het kempisch bedrijvenpark. Promatec en Pulsemaster gaan helemaal over naar KBP.
Afb: KempenTech DTW partner
Willems Machinebouw
op KempenTech 2017, 19 en 20 mei


Willems Machinebouw is ook dit jaar weer aanwezig tijdens KempenTech. Hét techniekevenement voor bedrijven, scholen en inwoners uit de Brainportregio in de Kempen. Lees meer.
Afb: KempenTech DTW partner
Willems Machinebouw en Dakarmotor
op KempenTech 27 en 28 mei


Willems Machinebouw is dit jaar aanwezig tijdens KempenTech.
Hét techniekevenement voor bedrijven, scholen en inwoners uit de Brainportregio in de Kempen. Marco van Geel, eigenaar van Willems Machinebouw toont zijn Dakarmotor waarmee hij met het BAS-team
al tweemaal aan de Dakarrally meedeed. Lees meer.
Afb: Merzouga Rally 2015
Deelname ESEF 2016

ESEF is de grootste en belangrijkste vakbeurs in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden en engineering. Zoals vertrouwd zal Willems Machinebouw ook nu weer deelnemen in het collectief van de metaalunie. De ESEF wordt gehouden van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 maart 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht. Noteer deze datum alvast in Uw agenda.

Afb: logo ESEF 2016
Dakar 2016

Marco van Geel zal op 2 Januari 2016 voor de derde keer deelnemen aan de Dakar Rally. De voorbereidingen zijn afgelopen half jaar goed verlopen. Regelmatig in de sportschool en deelname aan de Serres Rally in Griekenland, de Merzouga Rally in Marokko en recentelijk in de finale bij de Knock Out strandrace in Scheveningen. Podium plaatsen zijn niet haalbaar, het doel is finishen!!
Afb: overhandiging cheque van Willems Machinebouw aan KWF kankerbestrijdingsfonds
Dank aan onze bezoekers voor hun geweldige Donatie aan het KWF fonds!

Tijdens de open dag i.v.m. ons 25 jarig bestaan hebben we een rekening nummer geopend en onze bezoekers verzocht om hun eventuele tastbare felicitatie te doneren aan het KWF kankerbestrijdingsfonds. Hier is in grote mate gehoor aan gegeven en resulteerde in een inzameling t.w.v. €4.478,15!
Dit geweldige bedrag is inmiddels gedoneerd en het KWF heeft haar dankbetuiging schriftelijk bevestigd. Iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd nogmaals hartelijk dank!!

Marco
Afb: 25-jarig jubileum, Willems machinebouw
25-jarig jubileum, Willems machinebouw

Willems Machinebouw. Inmiddels 25 jaar ervaring in toelevering op
het gebied van productie en assemblage. We hebben al die tijd geïnvesteerd in mensen, ruimte en productiemiddelen zodat we onze (OEM) klanten de beste oplossing kunnen bieden om succesvol te zijn. Op 18 en 19 September hebben wij een open dag en vieren we ons 25-jarig jubileum. Bent U geïnteresseerd in een uitnodiging voor de open dag stuur dan een email naar wilmy@willemsmachinebouw.nl

Afb: Buislaser Adige LT8
Investering Buislaser Adige LT8

Zagen, ponsen, boren, afkorten; het is niet meer nodig.

Met onze nieuwe investering, Adige buislaser LT8, worden producten van het juiste gatenpatroon voorzien en afgekort op de juiste lengte. Als wij voor u gaan snijden zijn nieuwe ontwerp methodes mogelijk, kunnen doorlooptijden flink worden verkort en is kostprijsverlaging vrijwel gegarandeerd!

Afb: LVD kantbank
Investering nieuwe LVD kantbank!


Recent is een nieuwe kantbank in gebruik genomen van het merk LVD. Deze kantbank kan tot 5 meter breed zetten en heeft een drukkracht van 220ton

De kantbank is daarnaast uitgerust met:

  • Geautomatiseerd hoekmeetsysteem, deze garandeert de gewenste hoek vanaf de eerste zetting
  • Zware buighulpen, voor het zetten van zware en grote producten
  • Software voor makkelijke 3D bestand uitwisselingen en automatisch bepalen van de correcte uitslag
  • Geen aftekening op de RVS plaat door nieuw kantgereedschap met speciale vormgeving
Afb: 2000 m2 montage ruimte
2000 m2 nieuwe montage ruimte

Voor het monteren van de machines van onze opdrachtgevers (voornamelijk in de voedingsmiddelen industrie) hebben we vanaf dit jaar 2000 m2 nieuwe montage ruimte tot onze beschikking.
Het is een schone ruimte waar enkel montagewerkzaamheden plaats vinden en is voorzien van kraanbaan en alle overige faciliteiten.

 

Afb:CAD/CAM-automatisering
CAD/CAM-automatisering

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de implementatie van een CAD/CAM-automatisering t.b.v. werkvoorbereiding en de plaatverwerkingsafdeling. De leverancier van deze automatisering is Radan. Hierdoor kunnen we een kortere doorlooptijd in de werkvoorbereiding realiseren, de kwaliteit van de werkvoorbereiding waarborgen en een optimale flexibiliteit bieden in de productie. http://www.radan.nl/

Afb: Laatste fase uitbreiding assemblageruimte in volle gang!
Laatste fase uitbreiding assemblageruimte in volle gang!

Recent is gestart met de laatste fase van de uitbreiding van de assemblageruimte. De ruimte is 8 meter hoog en wordt voorzien van een nieuwe kraanbaan van het merk Abus. Naast de extra ruimte geeft het ook grote voordelen in de logistieke bedrijfsprocessen. Oplevering staat gepland voor eind juni 2014.
Afb: ESEF 2014 mailing
Deelname ESEF 2014

ESEF is de grootste en belangrijkste vakbeurs in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden en engineering. Zoals vertrouwd zal Willems Machinebouw ook nu weer deelnemen in het collectief van de metaalunie. De ESEF wordt gehouden van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 maart 2014 in Jaarbeurs Utrecht. Noteer deze datum alvast in Uw agenda. Klik hier voor de mailing.
Afb: Nieuwe gevel Willems Machinebouw
Uitbreiding 1000mtr2 assemblageruimte en
Lean produceren.


Door de enorme toename van het montagewerk heeft Willems Machinebouw recent bouwgrond aangekocht en zijn we momenteel druk bezig met de nieuwbouw voor uitbreiding van ongeveer 1000mtr2 aangrenzende montageruimte. Tevens wordt hierdoor het bedrijven terrein vergroot en komt er 200mtr2 kantoor ruimte vrij. Met de achterliggende gedachte van Lean produceren worden alle bedrijfsprocessen beoordeeld en volgt er een nieuwe routing. Hierdoor staan we klaar om in de toekomst meer efficiënt te produceren met een gegarandeerde kwaliteit en leverbetrouwbaarheid!

Nieuwe voorgevel

Afb: Marco van Geel op de KTM 450
Investering grootformaat TRD boor- frees
automaat, inspan Lengte 6 meter!

Onlangs heeft Willems Machinebouw geïnvesteerd in een grootformaat TRD boor- frees automaat.  De machine is volledig 3-assig gestuurd.
De Z-as (= spindelslag) bedraagt 400 mm, de verplaatsing in Y-richting is als portaal geconstrueerd en de langs-verplaatsing (in lengte richting, X) bedraagt 6000mm! De besturing is zeer eenvoudig te programmeren (grafische dialoog vensters) en uiteraard zijn externe programmering en inlezen van Cad data mogelijk. Tevens is de machine optioneel uitgevoerd met een gereedschap wisselaar, multispan klemgereedschap, automatisch hoogte tastsysteem, allerlei koelsystemen en Omron software t.b.v. interpolatie met frezen.

Grootste voordelen van deze machine zijn:

  • kortere productietijden per product (tot 60% tijdsbesparing t.o.v. eerdere productiemethoden)
  • hogere nauwkeurigheid waardoor nabewerking en/of
    montageproblemen tot het verleden behoren
Afb: Semi-Dieplader
Aankoop semi-dieplader (oplegger)
voor volume transport aan huis


Recent is door Willems Machinebouw geïnvesteerd in een zogenaamde semi-dieplader. De lage vloer maakt het mogelijk om grote machines zonder demontage te transporteren. Daarnaast staat de oplegger altijd aan huis en kan op elk gewenst moment machines of onderdelen worden geladen. Met een externe vervoerder zijn er gunstige afspraken gemaakt voor transport door de hele Benelux.
Afb: Beitsplaats in aanleg
Update nieuwbouw beitsplaats

In samenwerking met diverse gespecialiseerde bedrijven wordt op dit
moment de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw van een interne beitsplaats. Naast het glasparelstralen kan Willems Machinebouw nu ook het beitsproces in eigen beheer uitvoeren. Het grootste voordeel is een hoge mate van flexibiliteit in de doorlooptijd i.v.m. steeds korter wordende levertijden. Bijkomend voordeel is een beter beheersbare kwaliteit. Het proces vergt een nauwgezette discipline die Willems Machinebouw nu zelf in de hand heeft. Voor meer informatie over het beitsproces kunt U vrijblijvend contact opnemen met Marco van Geel.
BEDRIJFSPROFIEL
PROJECTEN
RVS LASWERK
PLAAT LASERSNIJDEN
BUIS LASERSNIJDEN
WALSEN/KANTEN
WALSEN/KANTEN
ENGINEERING
RVS FINISHING
RVS STRALEN
BEITSEN/PASSIVEREN
ASSEMBLAGE
CONTACT
AANVRAGEN
WERKEN BIJ ONS
BROCHURES
DOWNLOAD
ISO 9001: 2015
NIEUWS