Afb: header Button: English language Button: German language Button: terug naar de home pagina

Beitsafdeling voor het beitsen en passiveren in eigen huis:

Het op één locatie onderbrengen van beitsen en eventueel chemisch passiveren van roestvrijstaal heeft vanzelfsprekend belangrijke voordelen voor de prijs, de kwaliteit en de levertijd. Op onderstaande foto is onze beitsafdeling te zien.

De belangrijkste reden om roestvaststaal te beitsen is het verwijderen van lasverkleuringen en de verwijdering van vreemd ijzer waardoor corrosieweerstand van het metaal volledig wordt hersteld.

Afb: Elevator onderdeel
Beitsplaats
Roestvaststaal heeft een zeer breed toepassingsgebied in verschillende sectoren van de industrie. Roestvaststaal wordt met name ingezet vanwege de specifieke corrosie werende eigenschappen die het metaal bezit. Deze corrosiebestendigheid is het gevolg van het natuurlijk vermogen van roestvast staal van het vormen van een beschermde oxidehuid. Deze oxidehuid is echter uitermate dun en dus erg kwetsbaar.

Veel behandelingen die het roestvaststaal ondergaat in de constructiefase en soms ook in de transportfase, kunnen tot beschadiging van de oxidehuid leiden. Het gevolg is dat het roestvaststaal zijn corrosiebestendigheid verliest en (corrosie) schade, afhankelijk van de gebruikstoepassing, kan ontstaan. De belangrijkste bronnen van corrosieschade zijn:

Beitsen na de constructiefase verwijdert chroomverwarmde zones en vreemd ijzer, herstelt de corrosiebestendigheid en brengt deze weer volledig terug naar het oorspronkelijke niveau van het basismateriaal.

BEDRIJFSPROFIEL
PROJECTEN
RVS LASWERK
PLAAT LASERSNIJDEN
BUIS LASERSNIJDEN
WALSEN/KANTEN
WALSEN/KANTEN
RVS FINISHING
RVS STRALEN
BEITSEN/PASSIVEREN
ASSEMBLAGE
ENGINEERING
ISO 9001: 2015
NIEUWS
CONTACT
AANVRAGEN
WERKEN BIJ ONS
BROCHURES
DOWNLOAD